Дигитална изложба на проф. Буян Филчев в Търново 18.06 | 17:53

Камерната изложба на графика обхваща няколко цикъла картини, рисувани през годините

От Станимира Колева

37 творби дигитална графика представя известният българския художник проф. Буян Филчев във Велико Търново, информира Север.бг.

Камерната изложба на графика обхваща няколко цикъла картини, рисувани през годините. Тя ще бъде открита в картинната галерия на Хан "Хаджи Николи" и ще бъде достъпна за посетители до 15 юли.

Това са работи за медитация, в които класически сюжети се превръщат в авторови, каза за Север.бг професор Филчев. Изложбата е част от изяви на художника, свързани с неговия 60-годишен юбилей, който ще бъде отбелязан с голяма изложба през септември в София.

Буян Филчев е завършил илюстрация и оформление на книгата във Висшия институт за изящни изкуства "Николай Павлович" - София. Професор е по графика и графични технологии във Факултет по начална и предучилищна подготовка - катедра "Педагогика на изкуствата" в СУ "Климент Охридски".

Негови творби са притежание на Националната художествена галерия, Софийската градска художествена галерия, на парижкия колекционер Жорж Екли, Музея на фондация "Шрайнер" в Бад Щебен, Германия и други.

 

Водещи

Най-четени