Дни на руската култура в Бургас 07.06 | 07:28

Всички прояви включени в Дни на руската култура ще се проведат при вход свободен

От Кремена Бедерева

С фотоизложба, посветена на 50-годишнината от полета на Юрий Гагарин в космоса, днес от 18:00 ч. в Дом на културата "Лукойл Нефтохим Бургас” ще стартират превърналите се в традиция Дни на руската култура в Бургас. Веднага след нея е и прожекцията на документалния филм "Да помним какъв човек беше той”. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация. 

Тридневните празници на руската култура у нас ще продължат на 8 юни от 18:00 ч. с прожекция на игралния филм "Блус на падащите листа” на режисьора Александър Михайлов отново в Дома на културата.

От 20:00 ч. същата вечер зрителите ще могат да видят и игралния филм "Пушкин – последен дуел” с режисьор Наталия Бондарчук, дъщеря на легендарния за руското кино режисьор Андрей Бондарчук.

Кулминация в честванията тази година ще бъде атрактивният концерт-спектакъл на ансамбъл "Руска рома” – Москва на 9 юни от 19:00 ч. в Бургаската опера. Известният в цял свят ансамбъл, който гостува на морския град за първи път, ще зарадва бургаските си почитатели с изпълнения на танци и популярни руски и цигански романси.

Всички прояви включени в Дни на руската култура ще се проведат при вход свободен. Организатори на инициативата са Община Бургас и Почетното консулство на Руската Федерация в Бургас.

 

Водещи

Най-четени