Ето ги костюмите за “Шехерезада” 10.04 | 15:16

Три балетни представления на американски хореографи ще се играят на сцената на Софийската опера и балет

От Олга Андреева

Представиха костюмите за мегапродукцията на балета "Шехерезада”, които пристигнаха у нас с полет от Чикаго преди десет дни.

Общо пет контейнера пренесоха 261 аксесоара от зрелищните костюми за най-пищното представление в цикъла "Американски балет за България 2”.

Това вторият цикъл от балетни представления на американски хореографи и постановчици, които се играят на сцената на Софийската опера и балет от нейната балетна трупа, след смесени кастинги на български и американски танцьори.

Цикълът е част от програмата "Балетът по света”, която ще подари на Софийската опера и балет и нейната българска публика "Шехерезада”, "Ла Сорс” и "Скрябин квинтет” за следващите два сезона и половина, откупувайки лицензите върху хореографията и костюмите им до 2014 г.

И трите балета са премиери за българската публика, "Шехерезада” – за Европа изобщо, а "Ла Сорс” - за Източна Европа и Балканите, посочва "Булфото". Цикълът ще има четири представления - на 19, 20, 28 и 29 април.

Екзотичният балет "Шехерезада”, който е боксофис хит в САЩ, ще бъде поставен по хореография на Катрин Поузин и музика на легендарния композитор Николай Римски-Корсаков.

Водещи

Най-четени