За 10-ти път Разград кани на Панаир на киселото мляко 21.07 | 10:03

Родни производители на млечни продукти и майсторки на домашно квасено кисело мляко

От Петя Михайлова

Разград посреща гости от всички континенти за започващия в града панаир на киселото мляко и съпътстващия го фестивал на народните традиции и художествените занаяти.

10-то издание на културната проява ще бъде открито в 12 часа днес и ще продължи три дни, съобщи БНР.

Удостоени с международни отличия родни производители на млечни продукти и майсторки на домашно квасено кисело мляко от капанските села край Разград ще представят своя продукция на панаира на киселото мляко.

С информационен щанд по Програмата за развитие на селските райони ще се представи и Министерството на земеделието и храните, а близо 100 занаятчии от цялата страна и чуждестранни гости ще се включат във фестивала на народните традиции и художествените занаяти. Жителите на областния град също могат да участват в панаирните изяви чрез уличната фотоизложба "Разградчани разказват за своя фестивал” или на откритите сцени "Ритмите на Лудогорието" и "Надиграване".

По време на панаира на киселото мялко в Разград ще бъдат организирани изложби и дегустации на млечни продукти и специалитети, кулинарни конкурси и състезания, а през трите фестивални вечери градът ще бъде сцена на дефилета и концерти на фолклорни състави от Сърбия, Мексико, Русия, Колумбия, Кипър, Италия, Индонезия, Канада, Турция и Унгария.

През първата фестивална вечер по традиция ще бъде избрана тазгодишната кралица на панаира.

Водещи

Най-четени