Задава се началото на новия театрален сезон 30.08 | 12:01

ТБА отваря касите си за новия сезон на 1 септември, текат усилени репетиции

От Олга Андреева

Все още продължава турнето на трупата на Театър "Българска армия" из страната, а част от актьорския състав вече се готви за откриването на новия сезон.

Още в началото на септември великолепната комедия на Камен Донев "Кръщене”, ще посети жителите на Асеновград – 3 септември, на Карлово – 4 септември и на Пловдив – 5 септември.

В средата на месеца, като част от селектираната програма на 16-то издание на ЕМТФ "Сцена на кръстопът” пловдивчани ще имат възможност да се докоснат до един друг изключителен спектакъл на Театър "Българска армия”, този на удостоения с награда за "Цялостно творчество” Аскеер 2012 - режисьор Асен Шопов – "Железният светилник” по романа на Димитър Талев в Пловдив на 19 септември.

Спектакълът ще посети още Перник - 18 септември, Несебър – 20, Попово – 25 септември, Провадия – 26 септември, и Варна – 27 септември.

От 1 септември Красимир Спасов заедно с новото попълнение в трупата на Театър "Българска армия” – Радина Кърджилова в партньорство с Иван Радоев, Стефка Янорова и Веселин Анчев, влизат в заключителните репетиции на "Кой се страхува от Вирджиния Улф?” от Едуард Олби, чиято премиера ще се състои в първите дни на октомври.

Успоредно с тях носителката на "Аскеер`07” Диана Добрева започва работа с трупата на Театър "Българска армия” върху шедьовъра на Джовани Бокачо "Декамерон”.

Непосредствено след премиерата - в края на ноември, Николай Ламбрев - Михайловски ще въвлече колегите си в изтънчения и страстен свят на Шекспир в работа върху "Ромео и Жулиета”.

От 1 – събота, най-нетърпеливите могат да закупят билети от касата на театъра, за да видят "Много шум за нищо” - на 17 септември; Николай Урумов в "Лалугер” - на 19 септември; Камен Донев във "Възгледите на един учител за народното творчество” - на 20 и 29 септември.

Любимото "семейство Ставреви” - Краси Ранков, Стефка Янорова и гласът на "Алф” и "Ало, Ало” – Веселин Ранков и Ярослава Павлова ще играят отново в "Сега или никога” на 24 септември.

През септември сцената на Театър "Българска армия” ще бъде домакин и на две европейски трупи – "PEPBOU”, Испания със спектакъла "REBUFAPLANETS” (по програма "Панаир на куклите”) на 18 септември, и трупата на "Омски държавен академичен драматичен театър”, Русия които ще представят спектаклите "Дачниции” на 26 септември и "Фаталното число или Дяволската дузина ” на 27 септември.

Най-четени