Зрелищна „Аида” ще представи Русенската опера на „Сцена на вековете“ 20.06 | 10:43

Царевец ще бъде арена на талантите на операта това лято

От iNews.bg

В афиша на Летен сезон на българките оперни театри Сцена на веквете 2016 на 29 юли Държавна опера-Русе ще представи "Аида" от Джузепе Верди.

"Аида” е едно от най-популярните произведения на Верди, в което той не само е композитор, но и либретист, заедно с Едуард Мариет, Камий дю Локл и Антонио Гисланциони. Историята пренася зрителите в древен Египет, а заедно с традиционните класически решения, представлението предлага на публиката и различни провокации.

Огнян Драганов, име от новата генерация български оперни режисьори с успешна реализация в Европа и Южна Америка, представя не само интересна интерпретация на царственото оперно заглавие, но и - както се очаква от "Аида”- ефектна зрелищност.

Красиви арии, дуети, ансамбли и хорове, атрактивни танци и зрелищни картини в пищна сценична визия отново ще очароват зрителите, избрали оперния спектакъл на "Аида" на сцената на крепостта Царевец във Велико Търново.

Триумфалната сцена има съвсем нова хореография, която се осъществява от балет майсторите Марияна Захариева и Йордан Кръстев. Сюжетната линия е запазена, танците са африкански, като вместо солистична двойка се появява балерина-змия.

Художник на костюмите е утвърденият и обичан в България световен италиански сценограф и костюмограф Салваторе Русо. Верен на своето предпочитание към класиката, Русо облича персонажите в памук, шифон и воал, акцентира върху изящни аксесоари и бляскави допълнения.

В спектакъла на Царевец главните роли ще изпълнят Калудии Калудов (Радамес), Андрея Хьоркенс (Аида), Петя Цонева (Амнерис) и Александър Крунев (Александър Крунев).

Водещи

Най-четени