Зуека и Нина играят „Шинел“ на немски тази вечер 26.03 | 15:40

Тази година театър „Кредо“ празнува 20 години от създаването си

От Олга Андреева

"Шинел" по Гогол в изпълнение на немски език можете да видите тази вечер в Театър 199. Актьорският дует Нина Димитрова и Васил Василев – Зуека представят днес постановката, която донесе на техния театър "Кредо" национална и международна известност.

След участието на постановката в Единбургския фестивал, международното жури включи "Шинел" сред десетте най-добри световни спектакли.

За постановката Театър "Кредо" е отличен с 11 международни награди, а тя се играе вече петнадесети сезон пред препълнен салон, става ясно от сайта на театъра.

За 15-годишнината от създаването на театър "Кредо” през 2008 г. Нина и Зуека получиха специална награда "Икар" за принос в популяризирането на българското театрално изкуство по света.

Сега, за 20-годишнината на театъра, която се навършва през есента, актьорският дует планира да изиграе емблематичната си постановка на няколко езика, както в София, така и в други градове в страната.

Представленията на "Шинел" наближават общо 500 и са изнасяни на 8 езика по цял свят. Спектакълът е показван на над 150 международни фестивали, в театри и културни центрове в Европа, Азия и Америка.

След днешното представление от 19:30 часа, "Шинел" може да бъде видян на сцената на Театър 199 и на 1 април.

Водещи

Най-четени