Изберете топ 100 най-велики български текста 22.12 | 17:00

Единствената класация за най-вдъхновяващите и запомнящи се български текстове на песни според слушателите

От iNews.bg

Единствената класация за най-любими български текстове, подредена изцяло от слушателите – 100-те най-велики български текста е към своя край. В продължение на две месеца слушателите на БГ Радио имаха възможност да дадат своя глас за онези песни, които според тях имат най-вдъхновяващ и смислен текст.

За да стартира позитивно Новата година, БГ Радио се допита до своите слушатели с цел да събере и подреди в класация едни от най-красивите, емоционални и вълнуващи български текстове на песни – 100-те най-велики български текста.

Гласуването започна символично на утвърждаващия български празник 1 ноември - Деня на народните будители и ще приключи точно в полунощ на Бъдни Вечер, а цялата класация със 100-те най-велики бг текста ще прозвучи навръх Нова година в ефир на БГ Радио, специално посветен на целта. Подреждането на класацията бе определено от почти 11 000 вота и два месеца след старта си, наближава дългоочакваният момент, в който ще стане ясно кои са любимите думи и рими на българите, изпети в песен.

Водещите на специалното радио предаване, посветено на 100 най-велики български текста, ще разкрият в ефир колко точно статуетки от Годишните Музикални Награди на БГ Радио е печелил Графa, но не като изпълнител, а като автор на своите песни, кои са малкото други изпълнители, които се превъплъщават и в ролята на поети, коя е песента, събрала заради текста си за пръв път в дует двамата големи изпълнители - Лили Иванова и Васил Найденов, както и чий е текстът на песента на Емил Димитров "Моя страна", която бележи ефирния старт на БГ Радио и още много любопитни факти за любимите бг хитове.

От ефира на БГ Радио на Нова Година слушателите ще разберат и на кои български изпълнители се е паднало честта да изпеят песните с едни от най-емблематичните и красиви текстове, кои са текстописците с най-много песни в Топ 100, а част от тях - като Евтим Евтимов, Михаил Белчев и Александър Петров, ще разкажат в ефир и техните истории и на финала - коя е песента с най-велик текст на всички времена, която ще заеме първо място в класацията.

Цялото подреждане Top 100, може да намерите на сайта на радиото – www.bgradio.bg.

 

Водещи

Най-четени