Изкуствата се събират на моста 17.08 | 09:19

Големият мост над Арда в Кърджали ще приюти различни изкуства през есента

От Олга Андреева

Различни изкуства ще си дадат среща през септември и октомври на големия мост над река Арда до Водното огледало. Целта на проекта "Мостът - кръстопът на култури" е да се обогати пространството на града край реката.

Всички прояви са изнесени навън, техен естествен декор са парковете и уличното пространство. На 6 септември, обявен за Ден на фотографията, в най-стария парк "Горубсо" ще бъде експонирана голяма тематична изложба, представяща днешния Кърджали.

Заедно с това ще има специален кът за снимки от старите албуми. След Деня на фотографията, следва Ден на музиката - вероятно за 22 септември – Националният празник на независимостта на България. За място е избран новият парк "Арпезос – Север”.

Любимите приказни герои и разказвачи на истории ще очакват зрителите си в парк "Простор”. Кулминацията на проекта "Мостът-кръстопът на култури” ще се случи в навечерието на Деня на Кърджали 21 октомври, уточняват от общинската администрация.

"Този проект идва точно навреме и се вмества много добре в отбелязване годишнината от Освобождението на Кърджали и 100 години от Балканската война", каза кметът Хасан Азис. Проектът на стойност 418 152 лева се финансира по ОП "Регионално развитие".

Водещи

Най-четени