Изкуството да летиш 28.10 | 15:15

Истинско пиршество за сетивата в този филм за сноуборд

От Гергана Златкова

Истинско пиршество за сетивата е филмът за сноубординга "Изкуството да летиш" - за любители и експерти, днес от 18.30  ч. в кино "Одеон", в рамките на четвъртия Фестивал на американското независимо кино So Independent, съобщават организаторите. 

Режисьорът Кърт Морган е повтарял много пъти как винаги са  му казвали, че е невъзможно да се направи филм за  сноубординга, разбираем за масовата публика и същевременно да задоволява сложната чувствителност на "целевия" зрител.

Морган обаче смята, че това е постижимо, отбелязват от екипа. За почитателите на екстремните спортове е и премиерната  прожекция от 20.30 ч.

"Макконки" - "филм за таланта и  способностите на Шейн Макконки да използва ексцентричния си  дързък хумор, за да вдъхновява живота на безброй хора". Героят  на филма, загинал през 2009 г., преди да навърши 40 години, е почитан като пионер във фрийрайд ските и скибейз скоковете (скачане от сгради, антени, мостове и скали). 

"Сънят на Вагнер" от 20.00 ч. в "Евросинема" е посветен  на постановката на монументалната творба на Рихард Вагнер  "Пръстенът на нибелунга" в Метрополитън опера в Ню Йорк на  Робер Льопаж - един от най-добрите световни режисьори.  "Биг Сур" на Майкъл Полиш по романа на Джак Керуак е от 19.00 ч. в "Синема сити - Парадайс център" - "емоционално  произведение, което прекрасно изразява меланхолията и  неувереността, като в същото време не позволява  претенциозността и самовглъбяването да вземат връх". Зрителите, които са пропуснали филма, с който беше открит  фестивалът - "Небраска" на Александър Пейн, могат да наваксат  тази вечер от 21.00 ч. в Дома на киното. Според познавачи  заглавието вероятно ще е сред претендентите за "Оскар".

Водещи

Най-четени