Изложба-презентация на инвестиционния и културен потенциал на Крим у нас 26.05 | 10:50

Инициативата за провеждане на форума е на Регионалната българска национална културна автономия в републиката

От iNews.bg

Изложба презентация на инвестиционния, туристически и културен потенциал на Република Крим се състоя в Руския културно-информационен център в София. Инициативата за провеждане на форума е на Регионалната българска национална културна автономия на Крим.

Идеята е подкрепена от редица български обществени организации, представители на местните делови кръгове и посолството на Русия в София. С приветствие към участниците във форума се обърна ръководителят на Крим Сергей Акьонов. Неговото обръщение бе прочетено от ръководителката на кримската делегация - министър на културата Арина Новоселская. В обръщението се отправя покана за туризъм в Крим и се изтъкват неговата култура, история и природа.

Това е първото подобно изложение в Европа от присъединяването на Крим към Русия през 2014 г., отбеляза един от организаторите на форума - председателят на Регионалната българска национална културна автономия на Крим Иван Абажер. Той посочи, че това изложение е осъществено по линията на народната дипломация, както и на културната и делова дипломация. Той посочи, че стремежът на Крим е да създаде такива условия, че "българи, граждани на Крим и руснаци да се сближават и да се разбират добре на ниво човешки отношения". Той допълни, че той и неговите съмишленици се опитват с всички сили "да възродят културата, обичаите и традициите на кримските българи, да възстановят отношенията със съотечествениците им в България и други страни".

Водещи