Изложба с плетива, картички и коледни украшения в Търново 02.12 | 11:15

Творбите са свидетелство за творческия потенциал на хората с увреждания

От Христина Христова

Изложба с произведения на хора с увреждания впечатли великотърновци. Инициативата е по повод 3 декември - Международния ден на хората с увреждания, съобщи Север.бг.

В Ритуалната зала на общината са изложени различни по вид плетива, разнообразни коледни картички, красиви празнични украшения, както и картините на художничката Даниела Горчева.

Всяка сряда в творческото ателие към градския клуб на инвалидите работят десетина жени и двама мъже. Интересът към този вид дейност се засилва и постоянно се присъединяват и други хора.

"Изложбата показва, че всеки има талант независимо от възрастта или здравословното му състояние", заяви Росица Димитрова, директор Дирекция "Социални дейности и здравеопазване". Общината е дарила средствата, с които са закупени материалите за изработване на творбите в изложбата.

След закриване на експозицията, тя ще участва в традиционния коледен базар "Ние можем". За пети път талантите и уменията си ще покажат деца, младежи и възрастни хора с увреждания.

Тази вечер от 18 часа ще се проведе концерт по повод Международния ден на хората с увреждания. Той ще се състои в Голямата зала на общината и в него ще вземат участие над 10 танцови и певчески състави, които безплатно ще изнесат празнична програма за всички участници на клуба и техните гости.

Водещи

Най-четени