Ищар и Boney M в Търново 31.01 | 12:04

Концертите и спектакълът се подготвят от общината

От Кремена Бедерева

Новият туристически сезон във Велико Търново ще започне с много нови и интересни изненади за гостите на града, съобщава Север.бг.

Търновци са приготвили още по-големи изненади за туристите. Освен атрактивното шоу на Царевец, ще има и много концерти на световноизвестни личности като Ищар, Крис Норман (Smokie), Boney M, Щраус Виена оркестър и други, които засега ще останат в тайна.

Туристите ще могат да видят "Победителят" - новата постановка на сценариста Антоний Модев. В нея се пресъздава посрещането на Иван Асен II след победата му над епирския владетел Теодор Комнин, състояла се на 9 март 1230 г.  

Други главни действащи лица ще бъдат царица Анна-Мария Унгарска, търновският патриарх Висарион, както и много знатни боляри и воини на коне.  

След края на всяко представление, като допълнителна атракция, туристите ще имат удоволствието да се снимат облечени като боляри. Спектакълът ще бъде игран пред портите на двореца на Асеневци.  

Направата на целия спектакъл ще струва около 50 000 лева, като най-голям ще бъде разходът по ушиването на костюмите и изработването на оръжията.

Водещи

Най-четени