Йотова: Културата е по-силна, успява там, където политиката се проваля 06.07 | 11:18

Илияна Йотова е патрон на Международния младежки фестивал на изкуствата „Музите“

От iNews.bg

"Културата е по-силна от политиката. Тя успява там, където политиката се проваля. Една детска рисунка казва много повече от което и да е политическо послание. Детските усмивки, талантът и изкуството строят по-здрави мостове от която и да е политика." Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова при откриването на Международния младежки фестивал на изкуствата "Музите" в Созопол.

Многожанровият форум се провежда под патронажа на вицепрезидента. В тазгодишното му тринайсето издание участват над 1500 деца и младежи от цяла България и още 15 страни, както и от българските общности в чужбина. В продължение на 10 дни участниците ще се изявяват в различни видове изкуство – музика, танци, литература, кино, театър, изобразително изкуство. Фестивалът предоставя възможност на деца и младежи от цял свят да опознаят култури, различни от родните.

Вицепрезидентът Илияна Йотова изказа благодарности на организатора на фестивала Сдружение "Музите" и всички, съпричастни към неговото осъществяване.

"В древногръцката митология на деветте музи са били подвластни миналото, настоящето и бъдещето. Подвластни са и на вас", обърна се вицепрезидентът към участниците. "Вашите родители и учители ви възпитават в уважение и любов към миналото и традициите. Това ще предадете и вие на своите деца. Вие сте мостът между днес и утре", заяви Илияна Йотова и пожела успех и много творческо вдъхновение на участниците.

Водещи

Най-четени