Как да нашарите яйцата с восък 24.04 | 10:39
Създайте си още по-празнично настроение с една красива яйчена изложба
Красиви писани великденски яйца, изработени с традиционни восъчни техники могат да се видят на изложбата "Светъл Великден", която се открива днес от 17.00 ч. в Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН.
Но това не е всичко, защото на 25 и 26 април институтът организира ателиета за всички, желаещи да проявят творчески умения. Тези работилници ще бъдат "отворени" от 10.00 до 17.00 ч. във фоайето на първия етаж на Етнографския музей, на площад "Княз Александър Първи" 1 - в източното крило на бившия Княжески дворец.
За участниците в ателиетата са подготвени уроци по украсяване и изписване ма яйца по старата восъчна технология, в стила на народната традиция и орнаментика от Самоковско, Ихтиманско и Велинградско.
Ателиетата ще са под ръководството на доц. Светла Ракшиева - международно признат специалист в областта на писаните великденски яйца и автор на книгата "Писано яйце за Великден", цитира БТА.
Ако решите да се включите в ателиетата, трябва да донесете предварително сварени яйца. Всичко друго, което ви е необходимо (материали, инструменти и модели) ще ви бъде осигурено в института.
Водещи
-
„Виена Шьонбрун Оркестра“ с трети концерт в София
Австрийските музиканти пристигат с нов празничен репертоар и специална програма, вдъхновена от...
20.11 | 19:15
Най-четени
-
ГЕРБ предлага коледните добавки за пенсионерите, които са под прага на бедност, да бъдат 120 лв
. Това съобщи в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
20.11 | 10:45
-
Служители в администрациите протестират в цялата страна, настояват за ръст на заплатите с 20%
Ирина Ангелова допълва, че ниските доходи ги принуждават постоянно да се лишават и да търсят...
20.11 | 11:45
-
Рецепционисти вече получават до 3000 лева, а хотелските мениджъри – до 120 000 евро годишно
Особено внимание той отделя на нарастващите заплати в бранша, които според него стоят в...
20.11 | 12:45
-
Колко дълго издържат яйцата в хладилника?
По-специално експертът по храните Закари Картрайт обясни колко дълго всъщност издържат яйцата...
20.11 | 11:59