Как ще празнува 120-годишнината си Видинският драматичен театър? 14.03 | 07:35

Пита публиката си как иска да бъде отбелязана годишнината

От Олга Андреева

Ръководството на Видинския драматичен театър обявява конкурс за идея как да бъде отбелязана 120-годишнината от създаването му.

През есента на 2011 г. се навършиха 120 години от построяването на сградата на Общинския театър във Видин, но поради липса на средства тази годишнина не беше отбелязана.

Сега обаче директорът на театъра Ирина Флорова съобщи, че годишнината ще бъде отбелязана с поредица от събития. В конкурса за идея за събитие могат да участват всички без възрастово ограничение, като срокът е до края на май.

Победителите в конкурса ще бъдат определени от жури, а първите трима наградени ще получат билети за представление по избор в Народния театър "Иван Вазов" с пътните разходи и годишен абонамент за постановките на Видинския драматичен театър, посочва БТА. Идеята, която ще бъде одобрена, ще получи специалната награда на журито и почетна грамота.

Постановката "Детектор на лъжата" на Веселин Ранков ще бъде представена на 26 и 27 март на видинската театрална сцена.

През тази година е предвидено още и създаването на съвместна продукция на Драматичния театър и на ансамбъла за народни песни и танци "Дунав"-Видин, както и организирането на кастинг за младежка студия във Видин.

Водещи

Най-четени