Какво да очакваме от фестивала "Един нов свят" 21.03 | 16:05

Киносъбитието ще се проведе от 8 до 18 април в София

От Олга Андреева

Фестивалът за документално кино "Един нов свят", който ще се проведе от 8 до 18 април 2011 г. в София, ще представи на зрителите уникални за България филми, съобщиха организаторите. 

Екипът на събитието ще се опита да предизвика дискусии и да представи различни идеи за предстоящите събития на Земята. Тяхна цел е да разсеят всички заблуди за живота и "феномена" 2012 г.

Дори и всички предсказания за глобални трансформации да се окажат истина, хората могат да променят живота си на физическо и духовно ниво и да възстановят изгубената връзка с планетата, смятат организаторите.

Началото на фестивала ще бъде дадено с филма "2012: време за промяна" на 8 април от 19:00 ч. е Евро Синема. Режисьор на заглавието е бразилецът Хоао Аморим, участват Стинг, Дейвид Линч, Елън Пейдж, Станислав Гроф и др. 

Гостите на фестивала ще могат да видят още "10 въпроса до Далай Лама", "Пророчеството на инките", "Бъдещето като проект", "Zeitgeist 3 Moving Forward", "Храна ООД" и др.

Българските филми в програмата са "For Sale" на Юлия Кънчева и късометражните "Цветът на усмивките", "Вяра" и др. 

Всички прожекции в рамките на фестивала, който се провежда с финансовата подкрепа на Национален филмов център и е организиран от доброволци, ще бъдат в салона на Евро Синема. 

Водещи