Какво може да пише в дневника на утрешния ден? 16.07 | 17:02

Ще разберете, ако прочетете новата книга на Сесилия Ахърн

От Олга Андреева

Интересно ли ви е как би изглеждал дневникът, който си водите, ако сам попълваше страниците си за утрешния ден? Падате ли си по сериали тип "Коя е Саманта? Чете ли ви се нещо леко и неангажиращо на плажа с лек приключенско-тийнейджърски привкус?

Ако да, тогава книжката "Дневник на утрешния ден", излязла наскоро от издателство Colibri, е тъкмо за вас.

Авторката, Сесилия Ахърн, макар и едва 31-годишна, вече се сдоби с титлата най-продаваната ирландска писателка. Още първият ѝ роман "P.S. Обичам те!" става бестселър и даже е филмиран с Хилъри Суонк в главната роля. Следват още пет романа, които също с лекота стават бестселъри и вече могат да бъдат намерени в 46 страни и над 10 милиона екземпляра.

Ако сте FOX фен, вероятно сте чували името на Ахърн като съавтор на комедийния сериал "Коя е Саманта?" с Кристина Апългейт в главната роля.

Нейната героиня се оказва с амнезия след катастрофа и ѝ се налага да открива и опознава тепърва всичките си приятели и близки, както и да установява колко ужасна и егоистична е била самата тя.

Малко по-голяма доза фантастичност можете да очаквате от Ахърн в новия ѝ роман, който се заиграва с времето, утрешния ден, знанието ни за бъдещето и възможността ни да го променим.

Сюжетът се върти около дръпната и леко асоциална тийнейджърка, загубила баща си и принудително изпратена "на село" с майка си, която е напълно дистанцирана и потънала в скръбта по загубения съпруг.

Тамара всъщност се озовава не на село, а в провинциално ирландско градче, разбира се, със запустял замък, в който стават необичайни и стряскащи неща.

Появява се и странният дневник, който днес ѝ разкрива тайните на утрешния ден, но това като че ли я поставя в повече от затруднена ситуация.

Уж подреденото ѝ и ясно минало се оказва съвсем не толкова познато и в търсене на истината за семейството и произхода си Тамара се забърква в куп странни, забавни, но и плашещи ситуации.

Дори и да не си падате особено по четива с фантастичен елемент, книжката на Ахърн е доста увлекателна и въпреки, че по начало няма амбициите на трилър, на някои места започват да ви побиват леки тръпки.

Което в тази жега си го броим за бонус:)

Водещи

Най-четени