Калин Терзийски чете "Има ли кой да ви обича" 24.10 | 12:35

Литературното четене ще се състои от 18:30 часа в книжарница „Хеликон София-Витоша“

От Олга Андреева

Лауреатът на Европейската награда за литература за 2011 г., с която се отличават най-добрите нови или дебютиращи автори, Калин Терзийски, ще бъде специален гост на книжарници "Хеликон" и днес ще чете откъси от отличения си роман "Има ли кой да Ви обича".

Днес, 24 октомври (понеделник), от 18:30 часа, в книжарница "Хеликон София – Витоша" почитателите на Калин Терзийски-Кайо могат да присъстват на литературно четене, съобщи ИК "Жанет 45".

Утре, 25 октомври (вторник), от 18:00, в "Хеликон-Габрово" Терзийски ще представи новата книга с разкази "Имен ден за добрия човек".

Разказите са писани в периода от 2008 до 2011 г. и въпреки привидната си и неочаквана разнопосочност и различия в темите са подчинени на една силна и дълбока тема – постигането на душевна хармония и пътя, който човек изминава, за да открие себе си.

Калин Терзийски е роден на 22 март 1970 г. в София. Завършил е медицина и специализирал психиатрия. Работил е като дърводелец, анкетьор, санитар, медицинска сестра, копирайтър, редактор. От 1996 до 2001 г. работи като лекар в психиатричната болница в Курило.

От 1995 г. се занимава с публицистика, радио, телевизия. Публикува нещата си в периодичния печат – списанията "SAX”, "Егоист”, "Едно”, "Найт лайф”, "Ева”, "Клуб М”, вестниците на "Труд”. Бил е сценарист на телевизионни и радиопредавания: "Квартал", "Хъшове", "Каналето", "Шаш", "Досиетата Хъ", "Пълна лудница".

Започва да пише поезия и проза през 1997 г. През 2006-та е съосновател, заедно с Мартин Карбовски и Ангел Константинов, на литературен клуб Литература Диктатура, в която членува и брат му, писателят Светослав Терзийски. Калин Терзийски е написал книгите: "Сол” (стихове),”Тринайсет парчета от счупеното време” (разкази), "Сурови мисли със странен сос”, участия в сборниците: "Недялко...projekt”, "Антология на живите”, "Обществен експеримент”, "Троица”.

 

Водещи

Най-четени