Катето Евро: Ще получа пенсия, като умра! 25.10 | 16:45

Трябва да работя до гроб, за да ми дадат 200 лева, каза актрисата

От iNews

"Ще получа пенсия, след като умра."

Това каза за "България Днес" Катето Евро. Любимката на няколко поколения БГ зрители е убедена, че ще й се наложи "да работи до гроб". "И накрая няма ми дадат повече от 200 лева", пресмята майката на Сашо Кадиев.

Причината Евро да остане без "рента" след навлизането си в пенсионна възраст е, че по думите й "цял живот се е снимала във филми на хонорар, а не на щат".

"Не ми стигат години за социална пенсия. Трябва да стана на 70, за да я получавам", уточни екранна Рени от "Оркестър без име". "Сега съм зеро", прави рекапитулация на трудовия си път дотук Катето Евро.

"Ама и аз съм си била малко глупавичка, че не съм се осигурявала в частни пенсионни фондове", съжалява за пропуснатите възможности майката на водещия на играта "Кой да знае". Тя обаче твърди, че си е плащала честно и почтено данъците.

Странното в ситуацията е, че по времето на соца държавата задължително правеше удръжки и върху хонорарите. Къде са отишли след 10 ноември тези огромни средства, вместо да бъдат пренасочени за пенсии на българите, трудили се на хонорар, остава мистерия вече 35 години.

Звездата от "Адио, Рио" все пак не е зле финансово. Тя има собствени средства, наследи такива и от покойни си съпруг Георги.

Напоследък култовата актриса печели и от реклами. На някои от тях Катето рекламира различни продукти заедно със сина си. Самият Сашо Кадиев не забравял за майка си и винаги й се притичвал на помощ при нужда. Но Евро гледала да не го притеснява, защото строял голяма къща до нейната в Кокаляне, а и от август е щастлив младоженец.

Водещи

Най-четени