Катя от Ритон: Готвим латино спектакъла от месеци! 17.03 | 12:56

Светът се измори от дигитализацията, категорична е нежната половинка на дуета

От Ани Романова

"Ритон - в ритъма латино" се нарича последният шоу-спектакъл на най-известния ни поп дует. Най-новите песни и златните им хитове, в специален латино аранжимент ще звучат на живо заедно с техния бенд, вокална група, невероятни латино танцьори и, разбира се - специални гости, на 6 април в Зала 1 на НДК от 20 ч.

 

Защо нарекохте предстоящия си концерт "Ритон - в ритъма латино"?

Защото искаме да направим нещо по-различно от концертите, които сме правили до момента, искахме да създадем концептуален концерт. И тъй като много от нашите големи хитове и обичани песни са аранжирани в латино стил (Джалма, Дон Кихот и Дулсинея, Сърце за три врати, 100 пъти, Музика и любов, Може би не е и т.н., не мога да ги изброя ввсички), решихме, че спокойно можем да направим цял един спектакъл, който да наречем "Ритон - в ритъма латино". И решихме, че други наши големи хитове, като Някога, но не сега, Прегърни ме, Лятото, Накъдето ми видят очите и още, ще ги преаранжираме в латино звучене. Всичко това беше направено от Алекс Нушев, с когото работим  през последните четири години и който свири на бас китара в бенда ни. В крайна сметка се получи един прекрасен спектакъл! 

Откога репетирате за поредния си шоу-спектакъл?

Започнахме да го подготвяме, още преди да влезнем във ВИП Брадър. Тоест, още тогава с Алекс заобмисляхме кои от хитовете ни биха могли да се преаранжират в латино стил. А докато бяхме в риалитито, той работеше по проекта. След като риалитито свърши, започнахме вече да ги обсъждаме с него и малко по малко да ги записваме. Така възникна и идеята през лятото да издадем албум със същото заглавие, който отново да е на CD и цветна винилова плоча. 

С кого ще се качите на сцената?

На концерта ще бъдем отново с нашия бенд, който е увеличен с трима нови членове, и така с тях така на сцената ще има девет души музиканти, както и разбира се, трите ни много красиви и талантливи бек вокалистки! Всички желаещи да видят поредния ни спектакъл, може да се сдобият с билети на касите на НДК и от ticketportal.bg.

Как ви хрумна идеята за виниловата плоча на "Пътят към твоето сърце"?

Забелязва се едно страхотно завръщане в световен мащаб към аналоговия звук, както  и към ретрото изобщо - към всичко, което е натурално и истинско, като започнеш от храните и стигнеш до музиката. Светът като че ли се измори вече от тази дигитализация и урбанизация във всяко едно отношение. Освен това у нас вече има две аналогови студиа за целта, едното е на Борето Чакъров, с когото сме работили доста време и е аранжирал много от нашите хитове. Дори "Чакаме ви с любов" от последния албум "Пътят към твоето сърце", който излезе на този червен винил, е записана аналогово.

Какво ви даде и какво ви отне ВИП Брадър?

Отне ни два месеца от подготовката на спектакъла, но ни даде едно преживяване, което няма как  да бъде описано, просто трябва да го преживееш. И, разбира се, даде ни много нови приятели, които може би иначе никога не бихме срещнали в живота си.

Какво липсва на българската музика днес?

Липсват автори, защото основното е, че те не са мотивирани да композират - не е нормално в България да има само едно радио, излъчващо наша музика, визирам БГ радио. А когато няма къде да ти звучи музиката, нямаш и мотивация да я създаваш. Същото важи и за видеоклиповете - не снимаме вече, защото тези клипове няма къде да се въртят. И, естествено, друг основен проблем най-вече е малкият ни пазар!

Какви качества трябва да притежават начинаещите певци и какво бихте ги посъветвали?

Преди всичко трябват да обожават професията си на изпълнител  и въпреки материалното време, в което живеем, да не търсят бързата печалба и бързата реализация. Тоест, младите певци веднага искат да се качат на голямата сцена и да станат звезди. Това ги прави нетърпеливи и много бързо някои от тях се отчайват. А за да изучат "занаята", трябва да започнат от най-ниското стъпало. И най-вече трябва да уважават публиката и да не я подценяват. 

Какви изненади да очакваме на концерта? Кои ще са гост-изпълнителите?

Ако ги издам, няма да са изненади! Елате и ще видите!

Водещи

Най-четени