Книгата „Крикор Азарян отблизо“, представена от съпругата му 17.01 | 09:47

Документалният роман съдържа снимки, записки, кореспонденция

От Олга Андреева

Поетесата Валентина Радинска представи пред публика книгата си "Ние с Коко. Крикор Азарян отблизо".

Книгата излезе през декември по повод двегодишнината от смъртта на прочутия режисьор, а снощи беше представена официално в камерната зала на Народния театър, в който Крикор Азарян постави последната си творба – "Вишнева градина".

От страниците на книгата съпругата на Коко разказва за последните му години, за борбата му с коварната болест, както и за покойния им син Степан. В снимки, текстове и стихове тя разкрива непозната страна на Азарян, останала скрита за публиката.

Освен лична изповед и вечен архив от спомени, книгата "Ние с Коко. Крикор Азарян отблизо" е преди всичко документален роман, който съдържа много семейни снимки от личния архив на Азарян, негови фототипни записки, лична и обществена кореспонденция с приятели, институции и с медии, текстове, свалени от аудиозаписи, правени по време на последния му продължителен престой в болницата.

На официалното представяне на книгата присъстваха много приятели на Крикор Азарян, колеги, учениците му от Театралната академия и почитатели, посочва "Булфото". 

Водещи

Най-четени