Когато кукленият актьор заприлича на куклата си... 18.09 | 17:36

Изложба фотографии на актьори от Столичен куклен театър

От iNews.bg

Куклени актьори и техните партньори на сцената – Куклите, свързани в едно – представя фотографската изложба на Мария Ангелова "Сливане".

Уникалните фотографии, които разкриват симбиозата между кукла и актьор, могат да се видят до 22 септември в градинката пред Народен театър "Иван Вазов".

На снимките са хванати актьори и кукли от Столичния куклен театър и обхващат периода от 1959 до 2012 г. - сред тях са Слава Рачева, Станимир Гъмов, Мая Бежанска, Ива Апостолова, Румен Гаванозов.

"Портретите са малко фотографско изследване върху цялостния образ на куклата и актьора. В процеса на снимане приликата между тях започна да става поразителна", казва авторът Мария Ангелова.

И допълва: "Отделени в бяло пространство, вместо в контекста на театралното действие, те се сливаха в едно цяло, което оживяваше всеки път, щом двамата му елемента се събираха пред окото на камерата."

Изложбата е част от съпътстващите събития на Международния куклен фестивал "Панаир на куклите", който се провежда в столицата между 16 и 22 септември.

Водещи

Най-четени