Кой ще бъде "Най-четящият град" в България? 15.08 | 08:30

В момента водят София и Русе, но има още време до края на кампанията за това лято

От Север.бг

София и Русе са водещите до момента градове в реализирането на инициативата "Забавното лятно четене", отбелязват инициаторите на кампанията, цитирани от Север.бг. Към края на юли за титлата "Най-четящ град" се борят девет града.

Инициативата е насочена към децата, като целта е да бъдат насърчени в свободното четене, да вземат книжки от библиотеката и да  попълват онлайн свой читателски дневник. 

Началото беше поставено през април и оттогава над 1300 деца са участвали и са попълнили свой онлайн читателски дневник. В момента София е начело с 217 читатели, попълнили дневник, следва Русе (142-ма читатели). Далеч назад обаче остава третият в класацията - Плевен с 36 читатели.

Тези данни обаче не бива да обезкуражават - "Най-четящият град" ще бъде определен по броя на децата, попълнили онлайн читателския дневник, но съпоставен спрямо общия брой на децата в този град и броя прочетени книги.

Надпреварата със "Забавното лятно четене" продължава до 15 септември, а крайните резултати ще бъдат обявени на празника на София – 17 септември.

"Най-четящото дете" в България ще получи електронен четец, а попълнените онлайн читателски дневници ще разкрият и коя книга са чели най-много през лятото българските деца.
 




Най-четени