Композиторът Стефан Димитров празнува рожден ден 28.05 | 14:00

Създател е на едни от най-хубавите български песни

От Беатрис Николoва

Днес композиторът Стефан Димитров празнува 65-ия си рожден ден. Повече от 15 години авторът на едни от най-хубавите български песни работи в областта на медиите. Бил е генерален директор на БНТ, а в момента е директор на програма "Христо Ботев" на Българското национално радио.

За Стефан Димитров настроението сутрин е много важно, събужда се рано и споделя, че в това има една особена красота.

"Тогава съм най-концентриран – сутрин. Но сега съм и най-продуктивен като мислене – сутрин от 6 до 9″. Прави ми впечатление пустите улици, радвам се, когато е хубаво времето, и се радвам, че се събуждам сутрин. За което благодаря на Господ”, сподели той пред репортерът на "Денят започва”.

В момента именно в сутрешните часове Стефан Димитров отделя време за композиране на музика.

"Понякога има дни, които минават като седмица. Има и обратното, като един миг, но всичко това е въпрос на настроение, вътрешно усещане, на удоволствието, с което правиш нещата”, добави той.

В началото на деня отделя голяма част от времето си, за да следи информационния поток. Димитров смята, че има много неща, които са еднакви, и много неща, които са различни, сравнявайки работата си в телевизията и сега в радиото.

"Аз искам всички мои приятели да са здрави, живи, да не се променяме, когато минат годините, човек става пò философ, но все пак трябва да си запази чувството за хумор, добрите спомени, духовитостта. На всички желая да са здрави и усмихнати", завършва композиторът.

Водещи

Най-четени