Краен срок за регистрации за Европейска столица на културата 20.09 | 09:12

ЕК кани всички заинтересовани градове да участват в конференцията на 15 октомври в Брюксел

От Олга Андреева

До 28 септември е отворен за регистрация сайтът на конференцията, посветена на най-мащабната европейска културна инициатива - "Европейска столица на културата". На 15 октомври в Брюксел ще се състои конференция, посветена на тази инициатива.

Разпространявайки добри практики от емблематичната културна инициатива, Европейската комисия свиква конференцията, на която ще представи общ преглед на правната база, европейското измерение, гражданското участие, развитието на аудиторията, управлението и бюджета, посланията и оценките на въздействието от досегашните Европейски столици на културата.

През 2019 г. България и Италия са определени за домакини на събитието. Началото на процедурата по избор на български град за престижната титла се очаква да бъде обявено до края на 2012 г., посочват от културното ведомство.

Европейската комисия отправя покана до всички заинтересовани градове да вземат участие в конференцията.

Регистрации за това събитие се приемат онлайн и не по-късно от 28 септември на следните адреси: http://ec.europa.eu/culture/news/20120808-conference_en.htm и http://www.cultureinmotion.eu/information.jsp.

Водещи

Най-четени