Лили Иванова - във възторг да се срещне с Хосе Карерас 08.12 | 19:35

Още куп родни величия ще слушат световната звезда в Opera D'amore в София

От iNews

 "Благодаря за поканата и уважението! За мен ще бъде чест и удоволствие да слушам големия оперен глас Хосе Карерас в Opera D'amore - премиера на 19.12.2021 г.!" – това възкликна в Инстаграм примата на българската естредна музика Лили Иванова, която в вълнение прие да бъде специален гост на грандиозния галаспектакъл Opera D'amore, който ще я срещне на живо с оперната легенда Хосе Карерас.

По думите на организаторите, дипломатическия корпус също е потвърдил присъствието си на световната премиера на Opera D`amore в София, която е под патронажа на президента Румен Радев..

В поредица от публикации в социалните мрежи и сторита актрисите Екатерина Евро и Силвия Петкова също споделиха, че с нетърпение очакват епичния музикален празник, който ще се превърне в своеобразен културен мост между минало и бъдеще.

Припомняме, че Opera D’amore с участието на маестро Хосе Карерас ще оживее на 19-и декември в Зала Арена Армеец. За първи път високите технологии, ще ни позволят да се насладим на едно музикално пътешествие до местата, на които се развива действието на всяка ария, която ще видим на сцената.

Елитния състав от оперни изпълнители ще допълнят звездата на Метрополитен Опера, Ню Йорк - Мария Гулегина, дългогодишната легенда на Миланската Ла Скала - Марко Берти, най-новото попълнение на Софийската опера и балет Рейналдо Дроз, родните таланти - Надя Кръстева, Кирил Манолов, Илина Михайлова и Росен Ненчев.

В гала-спектакъла ще се включат още хорът и оркестърът на Софийската опера и балет под диригентската палка на маестро Давид Хименес.

Специална роля е поверена на Кенуърд Хил, именит лингвист, който повече от 20 години живее в България. Той ще се превъплъти в ролята на разказвач.

Opera D’amore е уникален оперен шоу спектакъл на Асара с невиждана досега сценична технология - 3D мапинг, виртуална реалност, съчетана с живото изпълнение на солисти, оркестър, хор и балет, както и магията на ултра модерна звукова и визуална среда.

"Над 200 професионалисти в различни области на изкуството участват в осъществяването на тази мащабна продукция. "Opera D’amore" ще бъде едно невиждано шоу, което имаме честта да покажем за първи път в света именно пред българската публика.", споделят организаторите от TLFilm.

Opera D’Amore разказва на своите зрители вълшебни истории от световното оперно наследство. Тази приказна разходка ни запознава с любимата ни музика на Верди, Пучини, Маскани, Доницети, Леонкавало и други огромни имена в класическата музика.

Събитието първоначално беше планирано за 2020 година, но усложнената ситуация тогава осуети провеждането му. Самият Карерас обеща, че този път ще се срещне с българската публика точно година по-късно – на 19 декември 2021 година в зала "Арена Армеец" в София.

Билети за събитието можете да намерите тук: https://bit.ly/3FhRqow

итук: https://ipass.bg/e/9-opera-d-amore

 

Водещи

Най-четени