Луиза Григорова и Снежана Макавеева си падат по сладкото 28.03 | 15:22

Стартираха репетициите на "Тирамису"

От Мартина Панайотова

Репетициите на новата постановка на Театър София "Тирамису" вече текат с пълна пара.

Режисьорът Николай Поляков се обградил само от женска компания - сценографката Огняна Серафимова и актрисите Лилия Маравиля, Лора Мутишева, Мила Банчева, Силвия Петкова, Дария Симеонова, Луиза Григорова и Снежана Макавеева, някои от които са ни повече от добре познати от малкия екран.

Те започват работа по пиесата "Тирамису" на младата полска писателка Йоанна Овшанко.

Овшанко е родена през 1974 г. Засега има само една пиеса – "Тирамису”, която е поставена за първи път в Лаборатория за драма/Студио Буфо във Варшава през 2005 г. с режисьор Алдона Фигура и се играе с голям успех и до днес.

Пиесата е плод на лични преживявания на Овшанко като рекламен агент – работила е три години в мощна агенция и познава този нов, модерен начин на живот. Разкрива по интересен начин виртуалната реалност, която се опитва да замени личния живот, вкусове и предпочитания на хората.

Седем млади, успели, силни и красиви жени водят своята битка за успех в обществото, като зрителите стават свидетели и на най-интимните им изживявания, съпреживяват сблъсъка на личността и наложените обществени правила за успех, реализация, норми за щастие.

Режисьорът Николай Поляков – майстор на аналитичната трактовка на класически и съвременни текстове в тандем с младата, но вече утвърдена сценографка Огняна Серафимова /номинация Икар 2012/ се доверява на седемте млади и заявили таланта си актриси, които ще разкрият интересните истории на своите героини, ще омайват с красотата си и вълнуват с неочакваните интимни изживявания и със сигурност ще поднесат сладко-тръпчивия вкус на сладкиша, дал името на пиесата и постановката.

Премиерата на "Тирамису" е на 23 април.

Най-четени