Любен Дилов - син пише роман по филма "Тилт" 06.12 | 18:01

Въпреки че ни връща в недалечното минало, "Тилт" се отличава с особена актуалност и е насочен към младата публика

От Любомир Тасев

Любен Дилов - син пише роман по филма "Тилт" на Виктор Чучков - син с участието на Явор Бахаров (с награда за мъжка роля от фестивала "Златна роза"), Радина Кърджилова, Ивайло Драгиев, Ованес Торосян, Филип Аврамов, Георги Стайков, Александър Сано - Среброто.

На "Златна роза" кинопродукцията получи и наградата на община Варна.

Книжният трейлър на "Тилт", който съдържа откъс от книгата и кадри от филма, ще бъде представен на Панаира на книгата - на щанда на издателство "Ентусиаст", партньор по проекта с продуцентската компания "Чучков Брадърс", съобщиха инициаторите.

Очаква се "Тилт" да излезе по кината на 11 февруари 2011 г., а изданието да се появи едновременно с първите прожекции.

"Книгата е за тилт-ефекта на флипера, който бясно ни подмята, за любовта под обсада и за истинските хора, които винаги са опозиция. И на гравитацията дори," казва Любен Дилов - син. "Тази книга се пише в момента, докато четете тези изречения. Може би я пишете всъщност вие," допълва авторът.

Сюжетът проследява една любовна история, развиваща се на фона на преломните моменти от началото на 90-те години. С премерен хумор киноразказът разкрива сблъсъка на банда добри приятели с авантюристичен дух с предизвикателствата на емиграцията, затъналата в престъпност родина и аморалната обществена среда.

Въпреки че ни връща в недалечното минало, "Тилт" се отличава с особена актуалност и е насочен към младата публика, отбелязват от екипа.

Най-четени