Малин Кръстев играе палач 05.07 | 15:08

Ролята е във филмовата антиутопия "Sunless", вдъхновена от Кафка и Джони Кеш

От Лазар Тодоров

Актьорът Малин Кръстев играе палач във филмовата антиутопия "Sunless" ("Без слънце"), вдъхновена от Кафка и Джони Кеш. Продукцията е режисирана от Тео Чепилов и е в рамките на 11-ия международен фестивал на късометражното кино "В Двореца" – Балчик, съобщава БТА.

Действието се развива в антиутопично общество - футуристичен неокомунистически свят без слънце и без светлина, в който бъдещето е сиво, а животът - лишен от радост.

Китодар Тодоров е в главната роля на осъден на смърт заради фатално стечение на обстоятелствата - една от буквите от щампата на тениската му е паднала и с това се е получил надпис с антипартийно послание.

Свободата е състояние на духа, внушава финалът на филма, който проследява какво си мисли човек, запътил се към неизбежната си кончина.

Филмът е заснет в тъмните тунели на НДК, които са неразпознаваеми, отбелязват от екипа.

"Работното заглавие на филма е "25 Minutes To Go" заради едноименното парче на Джони Кеш, което вдъхновява историята заедно с творчеството на Кафка и "An Occurrence at Owl Creek Bridge". Промяната на заглавието е резултат от това, че филмът е 25 минути дълъг.

Тео Чепилов. Обяснява, че идеята за "Без слънце" е от SMS на Китодар Тодоров в 3:00 часа сутринта, след прозрение за смисъла на живота".

Водещи

Най-четени