Миленита и Асен Блатечки ще забавляват столичани безплатно 13.08 | 15:09

Пътуващото лятно кино на БНТ с прожекции на български кинохитове в София

От Мартина Панайотова

На 15 август лятната софийска вечер обещава да е приятна и прохладна с прожекцията на филма "Прогноза" на естрадата в Борисовата градина.

Филмът със сценарист и режисьор Зорница София се докосва до наболялата тема за балканските междуособици и по един доста забавен начин показва колко абсурдни са предразсъдъците на балканджиите един към друг.

В главните роли участват Теодора Духовникова, Крешимир Микич, Асен Блатечки, Део и Стефан Щерев.

В петъчната вечер пък, която по традиция е запазена за забавления, БНТ и Столична община предлагат на софиянци да се посмеят с филма "Лора от сутрин до вечер". Прожекцията ще се състои в лятното кино в парка на НДК, известно още като "Арт спейс".

"Лора от сутрин до вечер", със сценарист и режисьор Димитър Коцев – Шошо, разказва за едно необичайно приключение, което се случва в големия град.

Млада жена (в главната роля е певицата Миленита) става героиня в напрегнато преследване от чудати персонажи заради дребни предмети, чиято стойност и смисъл тя дори не подозира.

Заедно със зрителя тя трябва да разкрие загадката на магическите зарчета, като по пътя ще разбере още много неща за себе си, приятелствата и всичко останало.

Началото е в 21:00 часа и входът е свободен.

Двете прожекции са част от инициативата на БНТ "Пътуващо лятно кино", което обикаля цяла България и поднася безплатни прожекции на най-добрите родни филми.



Водещи

Най-четени