Музикални книги за деца с Марко Зимса в София 04.10 | 08:50

Авторът на книгата „Лебедово езеро“ и трупата му ще изнесат представление

От Гергана Златкова

Известният австрийски писател, режисьор, актьор и музикант Марко Зимса заедно с цялата си трупа ще гостува в България.

Вече над 25 години той представя на децата по един иновативен начин известни произведения от класическата и съвременна музика, вмъквайки театрални сцени, танц, приказка с участието и на самите деца.

"Вълшебната флейта”, "Лебедово езеро”, "Четирите годишни времена” и ""Моцарт за деца" са само някои от многобройните му проекти.

През 1999 г. по идея на австрийско издателство за децата се появява и първата книга, базирана на предствленията му. Оттогава насам Марко Зимса редовно разработва книги, придружени със CD и изящни илюстрации.

В България Марко Зимса ще представи най-новия си спектакъл "Концерт в зоологическата градина”, в който и българските деца ще имат възможност да участват като танцуват и пеят заедно със самия автор.

Гостуването му се осъществява по покана на Международния институт за детска литература във Виена в рамките на проекта "АБВ. Изкуството на книгата”.

Представлението ще се проведе на 04.октомври, четвъртък, от 11 часа в зала Евросинема в сградата на Министерство на културата като част от Международния фестивал на детската книга.

Водещи

Най-четени