НАТФИЗ казва: Учи в България! Завладей света! 20.04 | 17:01

Лицата на българското изкуство в опит да опровергаят недоверието в българското образование

От iNews.bg

Националната академия за театрално и филмово изкуство "Кръстьо Сарафов" стартира инициативата си за популяризиране на професионалното образование в България - "Учи в България, завладей света!".

Преподаватели и възпитаници на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" застанаха с лицата и авторитета си в кампанията, за да опровергаят недоверието в българското образование.

Проектът стартира почти едновременно в 12-ет различни града с национално турне. Започна от Благоевград, на 23 февруари и получи широка подкрепа буквално от всички жители на градовете домакини – Димитровград, Хасково, Кърджали, Смолян, Добрич, Шумен, Търговище, Русе, Благоевград, Стара Загора, Сливен и Кюстендил.

За по-малко от месец, инициативата на НАТФИЗ срещна неочакван интерес и съдействие от държавни и общински структури, представители на бизнеса, неправителствените организации, частни лица от цялата страна, включително и зад граница, от националните медии и медиите по места, съобщиха от академията.

Оказа се, че "Учи в България, завладей света!" е открила и носи в себе си, търсените от съвременното общество разковничета за духовно възраждане на националното ни самоопределяне и идентичност.

Кампанията вече живее самостойно, и само след няколко месеца, ще покаже с измерими резултати, доколко обединявайки усилията на институции и гражданско общество, сме способни да задържим децата си с добро образование, което да им осигури бъдеще с право на избор – в България и по света.

Водещи

Най-четени