НДК става Пролетен базар на книгата 03.06 | 07:24

Тази година той е с рекорден брой участници и ще бъде разположен на три етажа

От Кремена Бедерева

Най-добрите корици на книги ще бъдат представени в изложба по време на Пролетния базар на книгата, който ще бъде открит днес в НДК, съобщиха организаторите от асоциация "Българска книга".

Експозицията съдържа 40 корици на книги, от български художници, излезли през последните 20 години и ще може да бъде видяна до 8 юни на сцената на културната програма на базара на левия полуетаж. Кориците са избрани от над 270 изпратени от издателствата за участие.

Те са на книги с българска и преводна литература и са авторски работи на български художници. Сред тях са Чавдар Гюзелев, Яна Левиева, Стефан Касъров, Капка Кънева, Дамян Дамянов, Георги Станков и други.

Най-добрите постижения в художественото оформление на книгата са били избрани от жури в състав от преподаватели в Националната художествена академия.

Изложбата е част от програмата на Асоциация "Българска книга" за популяризиране на книгата и четенето и по случай 20-годишнината от създаването на сдружението.

Пролетният базар на книгата през 2014 г. е с рекорден брой участници и ще бъде разположен на три етажа в НДК. Събитието е част от Културния календар на Столична община и е в подкрепа на кандидатурата на град София и Югозападния регион за европейска столица на културата през 2019 г.

Водещи

Най-четени