На 3-ти октомври в НДК ни очаква 7-часовия музикален проект ONE MAN PARTY с Иван Шопов 18.09 | 12:26

Иван Шопов ще покаже на многобройните си фенове до къде е стигнал с 4-те си актуални музикални проекта

От iNews.bg

Всички фенове на разнообразното музикално звучене са поканени  да се гмурнат в морето от различни музикални стилове, създадено от съвместната копродукция на: Иван Шопов, Drum Kid, Balkansky и Cooh. Всъщност уникалното шоу, съпроводено с впечатляващ звук и осветление, си е чисто и просто продукцията от неуморния труд на мултиталантливия Иван Шопов, който  на 3-ти октомври в ДНК (новото пространство за съвременен танц и пърформанс срещу фонтаните в подлеза на НДК) отново ще разкрие всичките си творчески лица пред родната публика.

През изминалите 6 месеца Иван не спря нито за миг да надгражда върху основата от недостижими музикални дълбини, впускайки се в необикновени пътешествия, артистични експерименти и безспирна работа, работа… Нашето момче навести екзотичнаКолумбия, мина през любимите Родопи за Trasnsfiguration Festival, посети и Киев, за да се завърне отново "back to the roots". Артистът споделя, че е впечатлен от развълнуваната публика в далечна Колумбия, от високото ниво на продукцията на първия по рода си фестивал за електронна музика у нас (Transfiguration) и че още го държи шокът от близката му среща с терористична групировка в Киев.

Иван още си спомня и първото издание на One Man Party у нас през април: "За мен това не беше просто парти, а ренесанс в музикалната ми кариера", разказва той.

1569812<

 

Той с нетърпение очаква нощта на 3-ти октомври, за която споделя: "Мисля, че второто издание ще бъде още по-интересно откъм музика и емоции, за което ще спомогне и новата локация – ДНК! Приготвил съм и солидно количество от новите ми арт проекти, с които да доукрася тази вечер.

Началото на второто издание на One Man Party в София ще бъде дадено още в 23:00 часа, когато Иван Шопов ще открие музикалното пътешествие с авторска амбиент селекция.

На 3-ти октомври ще имате възможността да чуете и  диджей сет-а на Иван с музиката на един от най-иновативните и успешни български аудио-визуални проекти, а именно – БALKANSKY. В момента се пече и вторият студиен албум на проекта БALKANSKY LIVE, в който Иван, заедно с Теодосий Спасов и Иво Христов смайват всички със специфичен бленд от дълбок дъбстеп и фолклорни мотиви. Записът се очаква да бъде издаден в началото на 2016.

След това ще се появи и любимецът на всички дръм енд бейз фенове – CООH, който всъщност е първата музикална трансформация на Иван. С нея той си пробива пътя към дебрите на тъмната електронна сцена и загатва на всички, че има сериозни намерения към нея.

1569813

Краят на тази мултивалентна нощ ще зарадва и техно феновете с уникалната електронна селекция от Drum Kid, с когото нещата стават още по-сериозни и Иван утвърждава  позициите си на един от най-безкомпромисни играчи на сцената у нас.

Оставайки за миг музиката на страна, Иван Шопов е и създател на множество визуални проекти, най-новият от които е съвместната му интерактивна инсталация, която изложиха заедно с Joteva във Vivacom Art Hall в началото на септември.

 

С над 70 винилови плочи и повече от 300 издадени сингли зад гърба си, той се нарежда до най-успелите български електронни музиканти, а талантът му да твори в толкова различни стилове го прави супер специфичен и любим на всички истински ценители на новаторското електронно звучене.

Най-четени