Никола Анастасов празнува 84-та си годишнина на сцената 22.04 | 14:44

Днес в Сатирата се играе „Лека форма на тежка депресия“, в която рожденикът участва

От iNews.bg

Любимият на поколения българи легендарен актьор Никола Анастасов днес навършва 84 години. От тях 59 той е прекарал на сцената на "Сатиричния театър” и е един от създателите му. През последните няколко месеца актьорът се възстановяваше от операции и навръх рождения си ден се надява отново да е сцената - тази вечер се играе спектакълът с негово участие "Лека форма на тежка депресия" по текстове на Станислав Стратиев.

 "Играя вече 59 години в Сатиричния театър. Спомням си, че в началото той тръгна трудно, имаше периоди, когато салонът беше празен и нямаше публика. Тогава ни пускаха да ходим на мач. Но постепенно театърът избуя и стана любим театър на цели поколения. Жалко, че много хора си отидоха, но идва ново поколение и аз вярвам, че нещата ще се развиват така бурно, както и тогава”, казва актьорът, цитиран от Нова тв.

 "Аз съм човек, който не знае как се живее без сцена, защото цял живот съм живял на нея. Малко се откъснах за два-три месеца заради лечението, но иначе се чувствам разкошно тук. Не мога без моя си любим театър. Всеки актьор си обича театъра и това е хубавото, защото това не е натрапена професия, а нашата е любов, себераздаване, необходимост и вечна любов”, споделя още Никола Анастасов.

 

 

 

Водещи

Най-четени