Нова изложба в столичната онкология 08.10 | 12:46

  Журито избра победител в конкурса на „Продължаваме“

От iNews.bg

Нова изложба стана част от кампанията на УСБАЛО "Продължаваме". В "галерията" на болницата за всички нейни пациенти вече са изложени картините на художника Димитър Анастасов. В събота от 11:00 ч. до 14:00 ч. болницата ще отвори врати за всички желаещи да разгледат картините, както и да се срещнат с художника им.

"Продължаваме" вече има и текст за песен, която ще изпее Тони Димитрова. Журито в състав композиторът Ефтим Чакъров, поетесата Маргарита Петкова и музикантът Стефан Илиев определиха за победител в конкурса ни стихотворението на Пепа Таракчиева - "Живот". Специална награда от Студио РЕ и диплом за отдаденост на каузата ще получи Стефан Сираков.

Общо 20 текста с предложения за песен получихме в конкурса ни от кампанията "Продължаваме". Крайният срок за подаване на предложенията изтече на 23 септември. Благодарим на всички, които се включиха в нея. Кампанията "Продължаваме" се провежда с безвъзмездните усилия на десетки български творци. Сред тях са имената на галериста Бистра Стoйчева, композиторът Ефтим Чакъров, музикантът Стефан Илчев, поетесата Маргарита Петкова, художникът Димитър Анастасов и певицата Тони Димитрова. Целта на инициативата е да превърне част от УСБАЛО в център за арт терапия и да даде емоционална и психологическа подкрепа на пациентите и техните близки в пътя им за преодоляване на онкологичните заболявания.

Кампанията започна в края на май с откриването на изложба с над 300 картини на близо 40 български художници в лечебнто заведение. Успоредно с това обявихме и конкурс за текст за песен на тема "Продължаваме", която ще бъде изпята безвъзмездно от Тони Димитрова и подарена на всички хора с онкологични заболявания. Ние "Продължаваме", присъединете се към нас!

Водещи

Най-четени