Ново културно средище на "старото място" - Велико Търново 02.08 | 15:06

"Арт Лято 2012" ще започне с Роял Дикси Бенд

От Катерина Игнатова

На 3-ти август официално стартира проект "Арт Лято" 2012, организиран от Melon Live Music Club, пише Север.бг. Средства за за осъществяването на феста отпуска и Община Велико Търново. 

Идеята на проекта е да се създаде ново културно средище на това "старо" място, което през летния сезон да радва жителите и гостите на града с множество културни събития под звездите, коментират организаторите. 

Сцената, с големина около 30 кв. метра и нетрадиционна форма, ще бъде открита с концерт на Роял Дикси Бенд, а началото е от 20:30 часа. Събитията ще продължат и през септември. Програмата им можете да разберете тук.

Проектът беше представен от Стефан Глушков - основният инициатор на събитията, които ще се случват, Николай Зарков, член на организационния екип, Владислава Андреева, медиен координатор и Албена Генчева, експерт в Дирекция "Култура" към Община Велико Търново.

Културни изяви са планирани в сферата на всички изкуства - музика, театър, приложни изкуства и изобразително изкуство, а входът ще бъде свободен. 

Водещи

Най-четени