Ново място за „Късо съединение“ 22.08 | 16:24

В лятната градина на „Сохо” ще се прожектират „За 42 секунди” и „Звездно късо съединение”

От Олга Андреева

Фестивалът за късометражно кино "Късо съединение" е в разгара си. Организаторите от Pozor дори добавиха още една локация към картата на алтернативните кино пространства в София.

На 29 август от 20.30 ч. в градината на центъра за споделяне "Сохо” ще може да гледате проектите на Микеле Чивета "За 42 секунди” и на Солве Съндсбо "Звездно късо съединение”, и да отпивате любимото си питие.

Уютната стара къща на Sofia Holistic Coworking Company се намира на улица "Искър” № 4 и е отворена за всички, които искат да релаксират в приятната й градина в сряда вечер. Входът е 4 лв.

В "За 42 секунди" Микеле Чивета предлага на 42 режисьори да заснемат 42-секундни филми, в които да визуализират сънищата си.

Проектът привлича както номинирани за "Оскар” режисьори като Дейвид Линч и Майк Фигис, така и имена от ъндърграунда като Лари Кларк и Хармъни Корийн, а също и някои от иконите на арт киното днес – Карлос Рейгадас, Гаспар Ное и Абел Ферара, свои режисьорски опити правят и Джеймс Франко, Азия Ардженто и Таданобу Асано.

"Звездно късо съединение" събира цяла плеяда впечатляващи холивудски звезди - Натали Портман, Хавиер Бардем, Майкъл Дъглас, Джеймс Франко, Венсан Касел, Тилда Суинтън, Мат Деймън, Робърт Дювал.

Те застават пред обектива на шведския фотограф Солве Съндсбо, който заснема стилни едноминутни сесии в черно-бяло, озвучени с класическа музика.

Водещи

Най-четени