Отбелязваме 90 г. от рождението на Татяна Лолова с много богата програма 10.02 | 10:00

В любимото й кино "Одеон" тази вечер, с прожекция на документалния филм "Последният спектакъл" ще бъде дадено началото на националната програма "Татяна Лолова на 90 години"

От iNews.bg

Навършват се 90 години от рождението на голямата българска актриса Татяна Лолова. В любимото й кино "Одеон" тази вечер, с прожекция на документалния филм "Последният спектакъл" ще бъде дадено началото на националната програма "Татяна Лолова на 90 години". Тя  ще бъде представена в много градове на страната и в няколко европейски столици.

Филмът "Последният спектакъл" на журналиста Георги Тошев събира архивни кадри и материали, някои от които се показват публично за първи път, а след профекцията ще бъде представена и книгата "Татяна Лолова от А до Я - бележки, мисли, снимки", която също е на Георги Тошев. Изданието включва скица на Лолова от Греди Асса, истории и над 70 снимки от архива на една от най-обичаните български актриси. Националната програма "Татяна Лолова на 90 години" ще продължи със специален спектакъл, озаглавен "Празнуваме Татяна Лолова", на 13-ти февруари от 19.30 в Сатиричния театър, с участието на Силвия Лулчева, Йорданка Стефанова, Стефания Кочева и други, чийто режисьор е директора на трупата Калин Сърменов.

 "Ще имаме и много музика, доста откъси от нейни представления и радиопиеси, и телевизионен театър. Ще има и доста спомени за нея, тоест то ще бъде нещо като купон", обясни той.

Водещи

Най-четени