Отбрани вина представят България на Празника на културата в Дармщад 25.09 | 15:06

Посетителите могат да получат богата информация за българската история, за културата ни

От Петя Михайлова

За втори път в организирания в германския град Дибург Празник на културата участва българската общност от федерална провинция Хесен.

Отбрани български вина - предимно червени, национални сувенири и картички, изработени от българска студентка в Дармщад, се предлагат този уикенд на организирания в градския парк вече традиционен Празник на културата, съобщава БТА.

Посетителите могат да получат богата информация за българската история, за културата ни и за възможностите за туризъм на щанда. Тържествата се организират от общината на града и се превръщат в средище на националните общности, живеещи в Хесен.

Празникът съвпада с началото на събирането на новата реколта грозде, което е от огромно значение за региона и слага началото на поредица от есенно-зимните местни празници.

Тази година с щандове участват 18 дружества за приятелство и култура. Сред тях са представени източноевропейски страни като Литва, Латвия и Естония, и латиноамерикански държави, сред които са Колумбия, Еквадор. Има и силно участие на общности от африканския континент.

България участва чрез Германо-българското дружество за приятелство - Дармщад в рамките на цялостната програма на сънародниците ни за по-широко представяне на България.

Най-четени