Откриват дарителска SMS линия за паметник на Георги Минчев 15.02 | 19:23

Идеята е да се продължи Алеята на рока в Каварна с паметник на Георги Минчев

От Елена Коцева

След няколкомесечни усилия да се съберат средства за изграждане на паметник на Георги Минчев в Каварна, организаторите не са се отказали и продължават с инициативите.

Този път се открива дарителска SMS-линия, чрез която ще се направи още един опит една от легендите в българския рок да бъде увековечен. 

Идеята е именно с паметник на Георги Минчев да се продължи Алеята на рока в Каварна.

Георги Минчев почина от рак през 2001 година. В Каварна Гошо трябва да застане до другата рок легенда - Рони Джеймс Дио.

С реализирането на идеята се ангажира и инициативен комитет, в който участват много приятели на Гошо - Кирил Маричков, Петър Гюзелев, Георги Марков от "Щурците", Ивайло Крайчовски, Васко Кръпката, Милена и Звезди от "Ахат", представители на групите "Сънрайз", "Монолит", "Уикеда", "Блус трафик" и много други. Вече бяха организирани дарителска кампания и благотворителен концерт в памет на рок певеца.

Глиненият модел на монумента на Георги Минчев е почти завършен, а предстои отливането му от бронз. Автор на творбата е Красимир Кръстев-Ломски – творецът, който увековечи и образа на Дио.

За да се случи това обаче са необходими още 25 000 лв.

Всеки, който иска да помогне да се запази образа на Георги Минчев жив, може да го направи, като изпрати SMS с текст DMS ROCK на номер 17 777. Линията важи за абонатите на трите мобилни оператора на територията на страната, а цената на един SMS е 1,20 лева с ДДС (съобщения на кирилица не могат да се разпознават от системата и се отчитат като празни съобщения).

Водещи

Най-четени