Още 25 графики в изложбата "Градините на Мирό" 17.01 | 20:00

Галерията за модерно изкуство представя и "точките" на Деймиън Хърст

От Елена Кирилова

Изложбата с произведения на каталунския сюрреалист Хуан Мирό, разположена в Галерията за модерно изкуство, от днес (17 януари) е допълнена с 25 нови графики. Те са от колекцията от френското литографско "Ателие Мурло" и ще останат у нас до 19 февруари, съобщават от галерията.

Това е второто удължаване на срока за престоя на изложбата у нас. Поради огромния интерес и рекордния брой посетители през първия месец, над 6000, "Градините на Мирό" остава в София до средата на февруари.

Произведенията, създадени в периода 1972 – 1974 г., са в съвсем малък тираж от 150 литографски отпечатъка. Всички те се отличават с ярки наситени цветове и специфичен вътрешен композиционен ритъм.

А докато публиката продължава да се разхожда из "Градините" на сюрреалиста, арт-салонът се присъедини към световната премиера на "точките" на концептуалиста Деймиън Хърст, която на 12 януари се откри едновременно в 12 галерии в света.

До 10 февруари на втория етаж в Галерията за модерно изкуство може да се види първата графична серия точки – гравюра върху дърво, създадена специално за галерията през 2010 г.

Водещи

Най-четени