Писател представя книга за безсмъртието 07.06 | 17:39

Джонатан Уийнър е носител на наградата „Пулицър“ за нехудожествена литература

От Иванка Савкова

Писателят Джонатан Уийнър ще представи у нас книгата си "Странната наука за безсмъртието". Това ще стане на 10 юни от 18:30 ч. в "Хеликон"-Витоша, а по-рано през деня, от 11:20 ч. в НБУ, авторът ще изнесе лекция на тема "Безсмъртието - великата цел на науката", става ясно от официалната страница на събитието във Facebook.

Джонатан Уийнър e aмерикански учен и автор на няколко научнопопулярни книги, свързани с биологията и неговите интереси в еволюционното развитие на видовете, генетиката и опазването на околната среда. Завършва "Харвард" през 1976 г.

През 1995 г. печели награда "Пулицър" за нехудожествена литература с книгата си "The Beak of the Finch: A Story of Evolution in Our Time”, a през 2000 г. книгата му "Time, Love, Memory”, посветена на генетичното разбиране за любовта, обучението, паметта и остаряването, е сред фаворитите за научната награда "Авентис".

В новата си книга "Странната наука за безсмъртието", в която проследява вечната мечта на човечеството – удължаване на живота и постигане на безсмъртие, авторът описва последните открития в науката и какви са изгледите съвсем скоро средната продължителност на живота да се увеличи рязко с десетилетия, а защо не и с векове.

Водещи

Най-четени