Пловдив с над 100 събития в една музейна нощ 10.08 | 11:31

В Нощта на музеите на 21 септември ще участват над 50 музея, галерии, книжарници и ателиета

От Олга Андреева

Пловдив се готви за мащабна нощ на музеите и галериите. На 21 септември за осми пореден път в града на тепетата музеите и галериите ще работят и през нощта.

Програмата е разделена на три части: "Музеи и галерии”, "Култура и клуб” и "Град и публични пространства” и в нея ще участват над 50 музея, галерии, арт пространства, клубове, книжарници, културни института, ателиета, концертни и театрални зали, исторически и археологически паметника и др., които ще превърнат града в една голяма арт сцена.

За осем години "Нощ на музеите и галериите – Пловдив” беше посетена от 160 000 души и се наложи като емблематично за страната ни културно събитие с широка културна програма, млада аудитория, положителен заряд и организация.

Тази година по време на Нощта в програмата "Музеи и галерии” ще се представят 23 частни и регионални музея и галерии със своите специално продуцирани за фестивала изложби и постоянни експозиции.

В програма "Култура и клуб” ще участват 18 проекта на културни институти, книжарници, неформални арт пространства и клубове, а платформата "Град и публични пространства” ще представи кулминацията на фестивала "Ритуали на обичайното” с курирани от Вера Млечевска 10 международни проекта, които обхващат целия град. И трите програми са отворени в петъчния ден от 19:00 до 01:00 часа през нощта.

Посетителите, могат да се запознаят с програмата след средата на август на www.night.bg, както и чрез специална карта и книжка-гид, които ще бъдат разпространявани безплатно в Пловдив и София от началото на септември.

Водещи

Най-четени