Последно "Сбогом!" с Тодор Колев 17.02 | 15:35

Незабравимият актьор почина след продължително тежко боледуване

От Кремена Бедерева

Стотици дойдоха в Народния театър "Иван Вазов", за да се сбогуват с великия артист Тодор Колев, съобщи агенция "Булфото".

Популярният актьор Тодор Колев почина след продължително тежко боледуване на 15 февруари.

Магът Астор, актьорите Татяна Лолова, Анета Сотирова, Иван Петрушинов, Ириней Константинов - директор на театър "София", Петър Попйорданов, Валентин Ганев, режисьорката Бина Харалампиева - директор на Малък градски театър "Зад канала", бяха сред първите, които се сбогуваха с актьора.

"Тодор Колев е от групата на неповторимите", заяви Стефан Данаилов. По думите му актьорът е останал верен на финеса в хумора и враг на простотията и пошлостта.

"С него сме заедно още от началото. Спомените ме връщат все към весели и смешни случки. Имало е и спорове, и разногласия, но беше много интересно, честно и откровено приятелство.

В последните години не общувахме много, но от тъжните му изявления в медиите разбирах, че нещо се случва с него. Още не е бил болен, но явно е бил огорчен. С песимизъм говореше за случващото се с нас", каза Данаилов.

За председателя на Народното събрание Цецка Цачева Тодор Колев е неповторим талант, човек, влюбен в живота, но с мека тъга, един от най-обичаните артисти от всички поколения.

"Не го познавах лично, но е присъствал постоянно в живота ми чрез образите, които е изградил. Цитирам негови любими реплики от филми. Мисля, че би искал, като гледаме филмите му, да чувстваме, че е тук с нас", каза пред репортери Цачева.

Водещи

Най-четени