Почина писателят Иван Благоев 29.07 | 14:42

"Очакват ни много тежки дни, месеци и може би години, докато хората не изтръгнат от сърцата си омразата и не засадят на нейно място любовта", пророкуваше той

От Теодора Кокаланова

На 70-годишна възраст внезапно почина писателят Иван Благоев, съобщиха от пресцентъра на община Бургас. Преди месец Иван Благоев отпразнува своя юбилей по писателски – с премиера на романа "Дом за бездомници".

"Няма нищо по-свещено от вярата в Бог! Не си я отнемайте!", призоваваше писателят. На тази вяра е посветил и творбите си в сборника с притчи и миниатюри "Косите на Мария".

Иван Благоев е роден на 22 май 1944 г. в село Банево, Бургаско. Автор е на сборниците с разкази "Земни хора", "Пътека към изгрева", "Парите никога не стигат", "Косите на Мария" и на романите "Аркада", "Стръв", "Падналите ангели", "Свръхдоза", "Дом за бездомници". В произведенията си той описва времето, в което живеем чрез образа на малкия-голям човек. 

"Очакват ни много тежки дни, месеци и може би години, докато хората не изтръгнат от сърцата си омразата и не засадят на нейно място любовта", пророкуваше писателят, носител на над 15 литературни награди. Погребението ще се състои на 30 юли в 9:00 часа в Гробищен парк – Ветрен, съобщи в. "24 часа". 

Поклон пред светлата му памет!

 

 

Най-четени