Премиера на "Ромео и Жулиета - кратка версия за начинаещи" 16.12 | 10:42

Постановката ще се играе на сцената на Сливенския драмитичен театър

От Олга Андреева

Тази вечер, 16 декември, на сцената на Сливенския драматичен театър ще бъде представена премиерата на новата постановка на трупата "Ромео и Жулиета - кратка версия за начинаещи".

Актьорът от Сатиричния театър Димитър Живков изпълнява ролята на Ромео, а Таня Йоргова от трупата на Сливенския драматичен театър - на Жулиета, съобщи БТА. Постановката е дипломен спектакъл на Мария Атанасова, абсолвентка в НАТФИЗ от класа на проф. Красимир Спасов. 

Според нея режисьорското ѝ решение е да се покаже защо в този враждебен свят чистата любов на Ромео и Жулиета е невъзможна, а целта - зрителят да се замисли и да се опита да направи тази любов възможна.

Творческият екип сподели, че си е поставил за цел да разкаже най-вълнуващата любовна история на всички времена по един развлекателен начин, на ръба на комичното и трагичното.

Представлението е изградено връху всичките пет любовни сцени от Шекспировата пиеса "Ромео и Жулиета", в превод на Валери Петров, и няколко допълнителни епизода, свързващи сценичното действие. На него се възлага и своеобразна "образователна" роля за по-слабо запознати зрители с популярната класическа творба. 

Водещи