Пуснаха в OLX творби на Кристо, Слона, Дечко Узунов и други великани 09.04 | 15:01

Уникално предложение е луксозен албум на Кристо и Жан-Клод, издаден в 1000 броя и подписан лично от авангардиста. Той се предлага за 9 бона. Акварелите на Дечко Узунов са между 1500 и 1700 лева

От iNews.bg

Творби на най-големите български художници се появиха сред обявите за продажби на стоки втора ръка в интернет, съобщава "Марица". Картините са пуснати за продан в OLX, като се предлагат без гаранция за автентичност или придружаващ ги сертификат.

От продавалника в нета ценителите могат да се сдобият с рисунка с туш на Златю Бояджиев за 495 лева, две картини на Георги Божилов - Слона на цени от 2000 и 12 500 лева, Дечко Узунов, Йоан Левиев, Давид Перец и още много други. 500 лева пък е картина на Радул Шишков.

Уникално предложение е луксозен албум на Кристо и Жан-Клод, издаден в 1000 броя и подписан лично от авангардиста. Той се предлага за 9 бона. Акварелите на Дечко Узунов са между 1500 и 1700 лева. Маслен портрет на Тодор Живков и Ленин струват по 50 лева.

Всичко това се търгува на юнашко доверие, гарнирано с някаква интересна история около придобиването му. Ако поискаш гаранция от търговеца, той те кара да сложиш каруцата пред коня - първо да купиш картината, а после да си търсиш сертификат, твърдят пробвали да се сдобият с подобни творби.

Експерти предупре​диха, че пазарът в момента гъмжи от ментета, така че купувачите трябва да са много внимателни, за да не хвърлят парите си на вятъра.

Водещи

Най-четени