Райна Кабаиванска: Ако правиш кариера, животът ти не е забавен 05.07 | 19:16

Оперната прима за лишенията и жертвите на артиста

От Пламена Вълчева

"Ако правиш кариера, животът ти няма да бъде забавен", каза великата оперна певица Райна Кабаиванска в предаването "120 минути" по bTV. Тя сподели, че преди всичко е важна дисциплината. Бляскавият живот с приеми, гости и тоалети го няма. 

Като дете певицата била спряна на улицата от циганка, която й предказала, че я очаква постоянно път, в живота й винаги щяло да има музика, корона и дълги дрехи. "На моята ръка тя видя сцената, операта". 

Тя допълни, че цената на успеха е в лишенията - хотелски стаи, жестоки режими. 

С тъга певицата си спомни за погребението на Лучано Павароти, където й се е наложило да събере всички сили, за да не гледа към ковчега и сподели, че когато пее на сцената, забравя за емоциите. 

За любовта Райна Кабаиванска каза, че много контролира учениците си в това отношение. Но за своите влюбвания тя сподели, че не се е влюбвала много. "Имам много малко любови. В живота трябва да си щастлив, за да намериш подходящият човек", допълни оперната ни певица. 

По отношение на преподавателската си дейност Кабаиванска каза, че винаги търси не само певецът, но и артистът в един човек. Гласът е много важен, но трябва да има съчетание между двете. 

1328746

Водещи

Най-четени